3D -tulostus: Autoteollisuuden tulevaisuus?


3D -tulostusta on pidetty läpimurtoteknologiana, joka voi johtaa toiseen teollisuusvallankumoukseen. Konsepti on riittävän yksinkertainen: kone – 3D -tulostin – käytetään objektin luomiseen tietokonetiedoston suunnittelun mukaisesti – samalla tavalla kuin tavanomainen tulostin antaa sivulle sanoja tai kuvia asiakirja- tai kuvatiedostosta.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Mutta tällaisen tekniikan mahdolliset käytöt ovat huikeat – etenkin autoteollisuudelle ja autojen omistajille. Tapa, jolla auto- ja autoosat on suunniteltu ja valmistettu, voidaan muuttaa ikuisesti. Joten Auto Express päätti tehdä jonkin verran kaivamista ja selvittää, mitä vaikutusta 3D -tulostukseen on moottorityöalalla.
Aloitetaan ensin tieteestä. 3D -osan tulostamisessa käytetty menetelmä – ja käytetty materiaali – riippuu valmiin objektin monimutkaisuudesta ja tarkoitetusta käytöstä. Perusteellisimmassa 3D -tulostuksessa käytetään lisäaineprosessia, jossa muovikuoli Keittämättömän spagettien halkaisija on sulanut tulostuspäässä, joka ei ole samanlainen kuin liima -ase. Muovi asetetaan alas yksi kiekko-ohut kerros kerrallaan, ennen kuin tulostin laskee tulostuskerroksen karkeasti ihmisen hiusten leveydellä ja toistaa seuraavan kerroksen prosessin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *