Volkswagen XL1 paljaat


Volkswagen on paljastanut XL1-diesel-sähköhybridin tuotantoversion; Volkswagenin ilmoittama ajoneuvo voi matkustaa paljon enemmän kuin 62 mailia yhdellä litralla dieseliä-tai 1,45 puntaa arvoa nykyiseen tyypilliseen hintaan.
Kevyt kaksipaikkainen on aikaisemmin paljastettu ideamuodossa, ja se on samoin huikeat luvut, mutta nyt Volkswagen on todennut lopullisen polttoaineen taloudellisen ilmaston sekä päästöjen lukumäärän 314mpg ja 21 g/km hiilidioksidia.

Erinomainen tehokkuus on alhaisella kerbapainoisella, aerodynaamisella tyylillä ja penniällisellä voimansiirtolla. XL1 arvioi 795 kg, koska siinä on runko, joka on valmistettu pääasiassa hiilikuituvahvistetusta muovista sekä erittäin ohuista lasista tuulilasista. Keho itsessään arvioi vain 230 kg.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Kevyt ei kuitenkaan tarkoita kiiltävää, kun hiilikuituvahvistettu muovi tarjoaa erittäin lujan eloonjäämisalueen onnettomuuden tilanteessa. Etu- ja taka -alumiinirakenteita on läsnä suurimman osan onnettomuusenergiasta, samoin kuin Gullwing -ovet on varustettu räjähtävillä pulteilla, jotta kuljettajat pääsevät ulos, jos ajoneuvo kääntyy ylösalaisin.
XL1: tä saa 800 cc: n kaksisylinterinen dieselmoottori, jossa on 47 hevosvoimaa, sekä 27 hevosvoiman sähkömoottori, joka tarjoaa tehon takapyörille seitsemän nopeuden kaksoiskytkimen vaihdelaatikko. Vain sähköisessä tilassa XL1 voi kulkea noin 30 mailia yhdellä latauksella. Kun ajetaan vain diesel-tilassa tyypillisellä moottoritien nopeudella, VW ilmoittaa, että se voi tyypillisesti noin 130-140mpg-tai noin 250 mailia yhdellä 10 litran varastosäiliössä.
Pitkällä, alhaisella ja kapealla tyylillä XL1 julistaa vain 0,189 vetokertoimen. Se on paljon parempi kuin Prius, joka julistaa 0,25cd. Se on saavutettu siitä, että siinä on laiha renkaita sekä oveen asennettuja e-peilejä perinteisten siipipeilien sijasta. Nämä työt online -kuvia hytissä oleville näytöille, jotta kuljettaja voi nähdä niiden takana.
Mökin sisällä kuljettaja ja matkustaja istuvat vierekkäin, ja yksi istuin on asennettu jonkin verran toisen taakse. Viiva on vain muotoiltu ja lainaa muista malleista Volkswagen-kokoonpanossa. Takana on myös 120 litran tavaratila.
Kustannuksista ei ole vielä sanaa, mutta auto paljastettiin, että se käytännössä tarjotaan ehdottomasti vuokra -autona eikä suoraan. Vuotuisen tuotannon arvioidaan olevan välillä 50 sekä 5000 mallia, samoin kuin Yhdistynyt kuningaskunta on väliaikaisesti pyytänyt 50 XL1: tä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *