Uusi Sony Vision S 02 EV -ideo vahvistaa autot ja kuorma -autojen rakennushyödyt


Sony on paljastanut toisen sähköautojen ja kuorma -autokonseptin, Vision S 02: n, ja todennut, että se ajattelee vakavasti autoja ja autoja ja autoja Kuorma -autovalmistaja.
Japanilainen elektroniikka jättiläinen järkytti vuoden 2020 kuluttajaelektroniikan näyttelyä (CES), kun se pyöritti Vision-S: n, Tesla-suunnittelun S-Rivalling-salonki. Se vaati tuolloin, että autot ja kuorma-autot olivat testisäntö sen anturille sekä 5G: n ajoneuvojen väliselle tekniikalle, vaikka totuus, jonka ajoneuvo oli kehittänyt, sekä Magna Steyrin suunnittelema Itävallassa-liiketoiminta, joka jo on jo Kehittää Jaguarin I -PACE -sopimuksen kaltaisia ​​sopimuksia – osoitti, että sillä oli mahdollisuus päätyä tuotantotiemalliksi.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Nyt, kahden vuoden Euroopan ja Japanin visio-S: n etenemisen jälkeen, Sony on paljastanut Vision-S 02: n osana 2022 CES -esittelyä. Se on seitsemänpaikkainen, puhdas sähköinen maastoauto, joka on 4,85 metriä pitkä-joten se olisi lähinnä Teslan suunnittelua y. Sony on todennut, että se istuu täsmälleen samalla alustalla kuin Vision-S-salonki ja tähän mennessä paljastut rajoitetut tekniset tiedot näyttävät tukevan tätä.

Parhaat sähköautot ja kuorma -autot ostaa 2022

Kuten aikaisempi malli, Vision-S 02: lla on pari 200 kW: n moottoria, yksi jokaisella akselilla, joten se tarjoaisi nelivetoisen ja integroidun tuloksen 536 hevosvoiman. Mitään kiihtyvyyslukua ei ole vapautettu, mutta Sony totesi vuonna 2020, että visio-S voi saavuttaa 62 mph alle viidessä sekunnissa, samoin kuin korkeampi maastoauto olisi edelleen kyseisen kuvan ympärillä. Siinä todetaan, että uuden maastoautojen huippunopeus on ”yli 112 mph”, mutta se ei ole kuitenkaan varmistanut akkuinnovaatioita tai -kokoja tai antanut minkäänlaista indikaattoria auton alueella.
9

Viralliset kuvat osoittavat, että Vision-S 02: lla on samanlaiset sisustustyyliset vihjeet kuin alkuperäisen Vision-S: n, ja täydellisen leveyden teräväpiirtonäytöllä perinteisen fascian sijasta, samoin kuin toisen rivin matkustajien niskatuenäytöt. Kolmannen rivin keskellä on myös pyörivä ohjain – mahdollisesti mahdollisesti kuudennen ja seitsemännen istuimen henkilöt hallitsemaan ääni- tai multimediatoimintoja.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *