Apple iPhone Tech saattaa pysäyttää puhelimen käytön pyörässä


Apple on lähettänyt patentin, joka saattaa lukita yksilöt iPhonistaan, jos se havaitsee heidän ajavansa.
Tekniikka välttäisi autoilijoita lähettämästä tekstiviestejä tai käyttämästä sovelluksia pyörän takana.
Patenttitiedosto ilmoittaa, että puhelin saattaa toimia, jos liikkuu hyödyntämällä GPS: n yhdistelmää, mobiilimastojen paikkaa ja jopa puhelimen kameraa. Se ehdottaa, että älypuhelin ei vaadi minkäänlaista lisäsovellusta tai säätöjä toiminnon esiin.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Lisäksi tiedosto ehdottaa, että tekniikkaa voidaan parantaa autosta tai sen avaimesta lähetetyllä signaalilla kertoa puhelimelle ja lukita puhelin.
• Hienoimmat sovellukset iPhonelle ja Android -puhelimille
Jotkut Android -mobiilisovellukset suorittavat jo samanlaisen toiminnon, mutta Apple -laitteille ei ole toistaiseksi tehty mitään. Lisäksi nämä järjestelmät ovat myös itsesääntelyä, joten kuljettajan on taata itselleen, että sitä on muutettu. Sen sijaan Applen tekniikka toimisi heti, kun ajon havaitaan.
Patentti toimitettiin jo vuonna 2008, mutta se on vasta julkaistu. Tiedosto ilmoittaa samoin, että on “epävarmaa”, että viranomaiset pystyvät estämään ihmisiä tekstiviestien ja ajamasta, koska se on vaikeampaa, ja se voidaan tehdä kuljettajien kierroksella.
• Google vaikeuttaa iPhone -ajoneuvon määräämistä
Vaikka puhelujen soittaminen pyörän taakse on pudonnut, viestien lähettäminen ja saaminen on edelleen suuri ongelma. Road Charity -jarrun äskettäisen tutkimuksen mukaan kolme kymmenestä kuljettajasta, jotka myönsivät lähettävän tai lukemaan viestejä ajon aikana. Tämä nousee neljään kymmenestä 18–24 -vuotiaille kuljettajille.
Hyväntekeväisyysjärjestö huomasi myös pyörän takana olevien sovellusten hyödyntämisen parantavaksi ongelmaksi, kun yksi kahdeksasta autoilijaa myöntää hyödyntää niitä ajon aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *