Nikola-moottorit paljastavat 1200 mailin vetypolttokortin


Nikola One-vetypolttokennon kuorma-auto, jonka valmistajien mielestä mullistaa kuljetusteollisuuden houkuttelevalla alueella ja voimalla-on paljastettu Utahissa pidetyssä erityisessä laukaisutapahtumassa.
Se käyttää polttokennoa, joka tuottaa 200 kW: n energiaa 320 kWw akkua varten, ja Nikola väittää, että sillä on 1 000 hevosvoimaa ja 2711 nm vääntömomenttia. Suuret vetysäiliöt tarkoittavat väitetyn alueen 800 – 1 200 mailia määritelmästä riippuen, ja sen pitäisi polttokennon epäonnistumiseen, että se voi kulkea yli 100 mailia pelkästään paristoissa. Regeneratiivinen jarrutus ja kuorma -auton luotettavasti kevyt viittaa siihen, että se on käytännössä kaksinkertainen tavallisen puoliauton pysäytysvoiman.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

• Parhaat sähköautot
17

1200 mailin etäisyydellä mukana tulee polttoainetalous, joka vastaa noin 15mpg-helposti paljon enemmän kuin monien Amerikan kuorma-autojen saavuttama 5-7mpg.
• Vetyautot: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
Yrityksenä Nikola Motors aikoo olla 100 prosentin päästöjä täysin ilmaiseksi Pohjois -Amerikassa. Kuorma -autojen virtaava vety syntyy valtakunnallisen nollapäästöjen aurinkotilaverkoston kautta, jonka yrityksen mukaan rakennetaan tammikuusta 2018 lähtien. Ne ruokkivat yli 56 alkuperäisen vetyaseman verkostoa vuoteen 2020 mennessä. Suunnitelmat ovat tulevaisuudessa 364 -vuotiaita varmistaen, että Nikola -kuorma -autot voivat päästä mihin tahansa Yhdysvaltojen ympäri.
17

Erillinen voimansiirto tarkoittaa, että Nikola hyötyy paljon alhaisemmasta painopisteestä kuin tavallisesta kuorma -autosta, samoin kuin paljon tilavammasta ohjaamosta, jolla on suurempi näkyvyys. Sisällä Teslasta on selvästi inspiraatio, koska yksi on valtava, 15-tuumainen muotokuvatyyppinen kosketusnäyttö monien ominaisuuksiensa hallitsemiseksi. Sleeper-palvelut sisältävät yhden tai TEO: n täysikokoiset vuoteet, 4K-televisiot, 4G: n Wi-Fi ja täysikokoinen jääkaappi ja pakastin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *